Schilderweekend 15 tot 18 oktober 2021

Eindelijk er op uit voor een gezamenlijk schildersweekend. We hadden er zin in.
Vrijdag 15 oktober stapten we met zonnig weer in “volgeladen auto’s” op pad naar het groepsverblijf ‘De Blikvaart’ bij Sint Annaparochie in Friesland, met een tussenstop in Harlingen. Daar hebben we onze meegenomen broodjes opgegeten of iets lekkers bij de plaatselijke Hema gebruikt.
Het mooie museum Hannemahuis werd bezocht en dit was beslist de moeite waard. Daarna op naar ons groepsverblijf De Blikvaart, ergens in het vlakke land, dichtbij St. Annaparochie.
Dan de aankomst: auto’s uitladen, de kamer zien waarop je bent ingedeeld en aan de koffie. Glen en Netty verzorgden de nasi-maaltijd. Allemaal trek natuurlijk; het smaakte geweldig (het is altijd heerlijk als er voor je gekookt wordt).
Het was wel te voorzien dat we dit weekend buiten niet veel konden zitten tekenen en schilderen, maar we werden goed bezig gehouden. De 1e avond hield Fenneke een inspirerend praatje over het schilderen van steentjes en we gingen aan de slag.
De volgende dag werden we verrast met een opdracht ‘portrettekenen’. Ondanks opmerkingen “heb ik nooit gedaan, kan ik dat wel”, was de hele groep toch wel zover dat we de boer van dit verblijf konden ontvangen voor het poseren in overall en petje op.
Een stoere kop en als persoon een rustige uitstraling. Het was stil; iedereen aan de slag en na afloop alle portretten bekijken. Leuk wat iedereen er van gemaakt had. Later kwam de enthousiaste boerin binnen en nam alle portretten mee; ze wist nog wel een vertrek waar alles opgeplakt kon worden.
De 2e avond werden we vermaakt met het zingen door Ad Biersteker en Truus van Wel.
Er zijn natuurlijk altijd tussendoor uren wat iedereen zelf ging invullen. Dat varieerde van het afmaken van steentjes schilderen, geitjes en kippen in alle stilte bekijken en tekenen, naar het wad gaan en bij koude in de auto daar tekenen, kerk in Sint Annaparochie was een mooi onderwerp en vrij tekenen en schilderen aan tafel binnen.
We hebben het weekend beëindigd op zondagavond met een lekker etentje in Eetcafe Het Graauwe Paard te Oude Bildtzijl.
Het hele weekend liep zeer gezellig en harmonieus. Was leuk hoe iedereen een handje uitstak om te helpen. Bedankt Fija en Jetske voor de hele organisatie, Glen en Netty voor het lekkere eten, Ad en Truus voor de gezellige zangavond en Fenneke voor het enthousiast maken voor steentjes schilderen.
Lies Verberne

foto’s schilderweekend

Foto’s van Lies Verberne en Han Sanders
N.B. Vergeet in het album niet om op de (i) te drukken > voor nadere info over de foto.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.