Geen gezamenlijke activiteiten van 14-10 tot 11-11 + digitale kerstexpositie

Na de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober was de verwarring groot, ook omdat de informatie op de routekaart-coronamaatregelen voor onze vereniging niet duidelijk is: mogen we nu wel met max. 30 personen in de ruimte aanwezig zijn met toepassing van de anderhalve meter onderlinge afstand (dus voor ons max. 10 personen in de gang of in het atelier) of geldt voor onze vereniging een maximale groepsgrootte van 4 personen als je niet uit hetzelfde huishouden komt?

Op de website van de Rijksoverheid zijn de regels voor culturele instellingen en de regels voor (amateur)beoefenaars van kunst, zoals o.a. toneelspelen, dansen en musiceren nog niet aangepast. De medewerkster van Rijksoverheid die ik -na anderhalf uur- eindelijk aan de telefoon kreeg, heeft ook nog lang gezocht naar welke regelgeving voor ons van toepassing is. Ook voor haar is het niet duidelijk, maar ze verwacht dat de regels morgen wel aangepast op de website zullen staan.

Dat houden we natuurlijk in de gaten, maar het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven staat aldoor boven aan het lijstje maatregelen. Na 20.00 uur moet de bar gesloten zijn, dus na afloop even samen iets drinken zou de komende vier weken niet toegestaan zijn.

We hebben in het bestuur besloten om de gezamenlijke activiteiten te stoppen gedurende 4 weken, dus vanaf woensdag 14 oktober tot woensdag 11 november a.s.

Wel is het mogelijk om met maximaal 4 personen in een ruimte van het clubgebouw aan het werk te gaan, net zoals we dat in april en mei hebben kunnen doen. Veel leden hebben immers een sleutel van het gebouw.

Als je dat wilt doen, vragen we het door te geven aan het bestuur, bij voorkeur via e-mailadres (nkkdenhelder@gmail.com), zodat er niet meerdere groepjes op hetzelfde dagdeel aanwezig zijn.

We vinden het allemaal heel jammer, maar het is niet anders. We houden de moed erin en het komt zeker allemaal weer goed.

Alvast een positief bericht: we gaan samen met onze webmaster, Han Sanders, een digitale kerstexpositie organiseren met het thema ‘maritiem‘. Vrije werken zijn ook van harte welkom. Meer informatie komt begin november!

Hartelijke groeten,
namens het bestuur,
Karin Cruijff-Molenaar
nkkdenhelder@gmail.com

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.