Schilderweekend 2018

Schilderweekend was weer een succes.

Op vrijdag 21 september gingen 18 NKK leden met veel zin weer op pad voor een schilderweekend in Workum.

Voordat wij daar zouden arriveren gingen we onderweg eerst koffie drinken in het nieuwe Waddencenter in Friesland, aan het IJsselmeer op de Afsluitdijk. En dat duurde heel lang, want de koffie was niet alleen lekker, maar er was ook heel wat te bekijken. Daarna op naar “Op De Hoek van de Stal” in Workum. We zagen een heel grote ruimte, De Stal genoemd. Nou, daar leek het wel op. We werden verwelkomd door Jacob, de gezellige beheerder van deze boerderij/accommodatie. Hij zou ons een rondleiding door Workum geven. Maar eerst moest hij zijn broer assisteren met het overeind helpen van een koe (dat was even noodzakelijk). Dus de excursie moest uitgesteld worden naar de volgende ochtend. Deze dag van aankomst was het eerst koffers uitpakken en kamers verdelen en de Stal op onze manier indelen. Dat kon allemaal. ’s Avonds een leuke opdracht per groep een dierenverhaaltje voorlezen van Toon Tellegen en vervolgens aan de hand hiervan een tekening maken. Het was doodstil, want er werd hard gewerkt en een aantal mensen hadden hun tekening bijzonder mooi en grappig uitgewerkt.

De volgende dag was de excursie met Jacob een feestje, zeer welbespraakt en veel grappen. Hij wist heel veel over Workum te vertellen en gelukkig was het weer droog. Daarna gingen we allemaal ons eigen gang. We troffen het niet met het weer, maar er was in Workum genoeg te zien en te beleven en tussen de buien door konden we nog wat losse schetsen maken van de omgeving, waaronder ook schetsen van koeien. Daarna in De Stal de ideeën uitwerken. Ruimte genoeg.

’s Avonds een leuk spel gedaan “Pielepoelen”, dobbelen en cadeautjes delen. Lekker gek. Na de borrel het bed opgezocht.

De volgende dag werd verder besteed aan het tekenen, schilderen, het bezoeken van galeries en het Jopie Huismanmuseum. ’s Avonds een heerlijk dinertje in Restaurant “De Wijnberg” besloot ons heel gezellige weekend.

Maandag weer naar huis.

Een aantal mensen hebben veel werk gehad aan het realiseren van dit weekend.

Het was voortreffelijk georganiseerd. Bedankt Fenneke en Joke voor de organisatie en Diane en Nanneke voor de warme, voortreffelijke hap. En ook Jetske voor het klaarmaken van het ontbijt.

Ik heb genoten

Lies Verberne

Link naar de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.