Open dag 2016 verslag

Op zaterdag 3 september heeft de NKK Open Dag gehouden. Deze dag stond in het teken van het “Het jaar van het Boek”, zoals al het hele jaar 2016 in het teken van het Boek staat.
Al vroeg in de ochtend waren er een tiental leden die alle voorbereidingen gingen doen om er een geslaagde dag van te maken.
Het weer was ons gelukkig goed gezind zodat we alles buiten konden laten plaatsvinden.
Op het plein werden de 3 marktkramen neergezet en aangekleed zodat er een keur van artikelen op uitgestald konden worden. Ook stonden er binnen een mum van tijd verschillende schildersezels rond om een fauteuil waar dan later de 2 modellen konden plaats nemen om daarna geportretteerd te worden.
Ook verschenen er tafels waar keramiek te bewonderen was, maar waar ook aan gewerkt werd om de bezoekers een idee te geven hoe alles tot stand komt.
Datzelfde gold ook voor het boetseren, mandala tekenen en voor zijde schilderen.
Om 12.00 uur waren de opbouw activiteiten klaar en gingen we over tot het nuttigen van 2 verschillende overheerlijke soepjes met stokbrood.
Dan eindelijk om 13.00 uur begon de open dag en konden zowel leden als niet leden kennis nemen van alle mogelijkheden die de vereniging ons biedt.
Gaande weg de dag werd het al drukker en liep het plein gezellig vol.
Voor de posters waar de cursussen op bekend gesteld werden bestond een redelijke belangstelling die zich echter niet vertaalde in een groot aantal aanmeldingen.
Toch hebben we ons als NoorderKunstKring op een goede en talentvolle manier gepresenteerd en hopen we dat naar aanleiding hiervan we de interesse hebben gewekt van een aantal aspirant leden.
Albert Winkel
Secretaris

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.